Xpress – Et EU-projekt der styrkede den vedvarende energi igennem SMV’er

21. september 2022

Med henblik på at fremme samarbejdet mellem offentlige myndigheder og innovative små og mellemstore virksomheder, blev EU-projektet ”Xpress” søsat. Det er et samarbejde, som skal fremme vedvarende energi og understøtte innovative SMV’er igennem offentlige indkøb. Offentlige indkøb kan fungere som et effektivt værktøj til at fremme innovation af vedvarende energi hos kommunerne. Det kan dog ligeledes være svært for en offentlig myndighed at finde frem til de små innovative virksomheder, som kan tilbyde deres services.

EnergiTjenesten var en del af projektet, hvor vi tilbød vores ekspertise gennem rådgivning omkring hvilke muligheder, der allerede var på Samsø. Vores analyse viste hvor man kunne finde partnerskaber på Samsø, og dermed fremme vedvarende energi. EnergiTjenestens analyse kortlagde på hvilke eksisterende bygninger, det var oplagt at tilføje solceller og benytte sig af energi derfra.

I samarbejde med Samsø Kommune og forsyningsselskaberne kiggede vi på, hvilke muligheder der var for at inddrage løsninger med opsætning af solceller. Her havde vi for øje, at dette skulle være for bedst muligt at optimere brugen af egen strøm. Dette ville kunne ske ved inddragelse af innovative løsninger skabt af SMV’er.

Afslutningsvis havde EnergiTjenesten udarbejdet flere scenarier med forskellige antal solceller, energipriser og andre faktorer, der kunne bidrage til et godt grundlag for at træffe en beslutning.

Klosterport 4F 1.sal
8000 Aarhus C
Telefon: +45 30 30 65 36
E-mail: mail@energitjenesten.dk

Til din tjeneste

menu-circlechevron-right-circle